Екслкузивно:

Самолет със 150 души на борда се разби във Франция, няма оцелели

Тежко остава състоянието на мъжа, който се самозапали в Раднево

Той е с над 70% изгаряния

Снимка: БГНЕС

Състоянието на самозапалилия се във вторник Венцислав Василев остава тежко, съобщиха от Клиниката по изгаряния на болница "Св. Георги" в Пловдив.

 

Венцислав Асенов е настанен в специализирана клиника по изгаряния в Пловдив с над 70% изгаряния.

 

Лекарите се отказаха да му правят операция заради проблем с белите дробове. Мъжът, който предприе крайната мярка да се самозапали, е безработен и има пет деца.

 

53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на Община Раднево на 26 февруари. Инцидентът е станал около 15:30 часа. Според кмета на града д-р Юлиан Илчев мъжът е социалнослаб, безработен. Живеел на семейни начала с жена, имал пет деца. Обитавал общинско жилище, но плащал навреме сметките си.

 

Това е третият самозапалил се мъж от отчаяние от началото на месеца. Първият е варненецът Пламен Горанов, който се самозапали пред Община Варна. Той е все още в медикаментозна кома в болницата във Варна и тече кампания за кръводаряване за него.

 

На 18 февруари отчаян от живота млад мъж се запали в центъра на Велико Търново на бул. "България". Той се заля с бензин на пешеходна пътека и се подпали със запалка. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина. Самозапалилият се обяснил на спасителя си, че го е направил, защото е отчаян от живота.

Коментари
Новините, които ни изпратихте
Лъв

23.07 - 23.08

Днес избягвайте договорености и сделки, които...

Вижте още


Още от “Крими