Екслкузивно:

Новият служебен кабинет на България е ясен

Рецептите на Райна

Огнената македонка посрещна гостите си предизвикателно...

Салата:

Кълнове от броколи – 2 пакета

Кълнове от слънчоглед – 1 пакет

Рукола

Салата айсберг – 1 брой

Зеле – 1 брой

Домати  - 500 гр

Див лук – 1 връзка

Лимон

Зехтин

Пресен босилек


Във голяма купа изсипвате кълновете от броколи и кълновете от слънчоглед. Прибавяте нарязаните салата айсберг, зеле, рукола и домати на кубчета. Поръсвате с нарязан на ситно див лук. Овкусявате с дресинг и разбърквате.

За дресинга: Сок от лимон, листа пресен босилек, зехтин и сол на вкус. Сместа се пасира и се добавя в салата. Пожелани се поръсва със сушени боровинки или сушени череши.


Предястие:

Питки сирене бри – 5 броя

Сушени домати – 100 гр

Песто

Кедрови ядки – 50 гр

Франзела - 1 брой


Питките бри се нареждат върху предварително навлажнена дъска от кедрово дърво. Всяка питка се нарязва на 8 равни части, без да се разделя. Отгоре се намазват с пестото. Върху него се поставят нарязано на ситно сушени домати. Кедровите ядки предварително леко се запичат на тиган без мазнина. Запечените кедрови ядки се поръсват върху питките бри намазани с песто и сушени домати. Отстрани се поставят малки филийки от франзела намазани със зехтин. Поставя се в загрята фурна за няколко минути, докато сиренето леко се запече.


Основно ястие:

Пилешки пържоли от бут - 1 кг

Пресен босилек

Прясна мента

Пресен розмарин

Прясна лавандула

Зехтин

Вегета

Черен пипер

Чесън – 1 глава

Гарнитура:

Тиквички – 500 гр

Домати - 1 кг

Пресен лук – 1 връзка


Пилешките пържоли и зеленчуците се изпичат на скара, след като предварително са престояли няколко часа в маринатата.

За маринатата: Няколко листа пресен босилек, няколко листа прясна мента, 4-5 стръкчета розмарин, 2-3 стръкчета лавандула, 10 скилидки чесън, зехтин, черен пипер и вегета на вкус. Сместа се пасира с получената марината се заливат пържолите.

В отделен съд мариновате и зеленчуците за гарнитура. Доматите се нарязват на дебели филии, тиквичките се нарязват на филии по дължина, а пресният лук се оставя на цели стръкчета.


Десерт:

Яйца – 8 броя

Захар - 4 супени лъжици

Брашно - 1 чаена чаша.

Черен шоколад – 200 гр

Ром – 8 лъжици

Масло - 250 гр

Филирани бадеми – 50 гр


В купа се разбиват с миксер 8 жълтъка с 4 белтъка. Прибавяте 1 чаена чаша брашно и 4 супени лъжици захар. В отделен тиган на слаб огън разтапяте 200 гр масло и към него прибавяте 200 гр натрошен черен шоколад. Разбърквате докато се разтопят добре и се получи хомогенна смес накрая добавяте и 8 лъжици ром. Получената смес се добавя към разбитите яйца, брашно и захар. Продължавате да разбърквате с миксер, докато се получи пухкава смес. Взимате 10 формички за печене и намазвате обилно с останалото масло. Намазаните купички поръсвате с филиран бадем, след което всяка купичка се пълни с разбитата смес. Пече се на умерен огън 8 минути.

 

Вижте с какъв предизвикателен тоалет Райна посрещна гостите си на Nova Play!

Коментари
Моята новина
Новините, които ни изпратихте
Хороскопи
Дева

24.08 - 23.09

Днес проявете съобразителност при изпълнение на...

Вижте още
Още от “Любопитно