Екслкузивно:

Новият служебен кабинет на България е ясен

Лора и Стоян готвят любимите си ястия в "Бон апети"

В седмицата от 23 до 27 май в "Бон апети" ще видите ястия, които по някакъв начин са свързани с живота на водещите Лора и Стоян. Ще разберете какви са първите рецепти, които са им се получили много добре и кои са им създали много главоболия, какво са яли като деца, кои са любимите им ястия. Ще видите и два експеримента - неща, които и двамата ще приготвят за първи път в живота си...

В седмицата от 23 до 27 май в "Бон апети" ще видите ястия, които по някакъв начин са свързани с живота на водещите Лора и Стоян. Ще разберете какви са първите рецепти, които са им се получили много добре и кои са им създали много главоболия, какво са яли като деца, кои са любимите им ястия. Ще видите и два експеримента - неща, които и двамата ще приготвят за първи път в живота си...

 

В понеделник Стоян и Лора ще готвят едни от първите си рецепти, които са се получили добре, а именно хрупкави пилешки крилца с лют сос (любими на Стоян) и домашна прясна паста (фаворит в кухнята на Лора).

 

Във вторник симпатягите ще се върнат към рецепти на майките си. Логиката е, че добрият вкус се възпитава и обикновено това е заслуга на майките. Тази на Лора е любител кулинар, но и двете й деца са професионални готвачи. Лора готви миш-маш в кора от баница, а Стоян - тас кебап.

 

В сряда пък ще видим рецепти, при които двамата водещи са се проваляли и усвояването на които е отнело време. Разликата между любителите и професионалистите е в това, че професионалистите трябва да постигат едно и също високо качество при хиляди порции, т.е. трябва да владеят технологията до съвършенство и нищо не бива да се оставя на случайността. Стоян ще прави суфле от спанак. По думите му суфлето е най-трудното ястие, особено в професионалната кухня, защото там е важно не само да бухне, но и да не спихне преди да стигне до клиента. Лора пък ще приготви свинско бон филе в хрупкава картофена коричка. Тук трикът е, че месото трябва да е готово преди картофите да са прегорели, обяснява тя.

 

Четвъртък и петък са дните, в които единият готви любимата си рецепта, а другият експериментира. И двамата ще правят опити с десерти. Лора ще се пробва с оризов пудинг в пестил (на външен вид прилича на суши, но не бива да се нарича суши, защото в него няма нищо от него), а Стоян - супа от ягоди.

Коментари
Моята новина
Новините, които ни изпратихте
Хороскопи
Стрелец

23.11 - 21.12

Днес ще се наложи да заемете ясна позиция по...

Вижте още
Още от “Ексклузивно